Image-ontop image
Image-ontop image
Image-ontop image

FRÅN IDÉ TILL FÄRDIG PRODUKT
Vår historia

Ripa Eyewear grundades 2018 av oss - Fredric, Robert och Oliver. Vi har alla under många år haft ett stort intresse för solglasögon men kände att det var något vi saknade. Vi började på allvar undersöka marknaden och fann många produkter med skiftande form och färg, såväl på båge som glas. Vi såg att design framhävdes före funktion. Själva tanken med solglasögon anser vi är - att skydda dina ögon. Efter en del research förstod vi att långt ifrån alla aktörer är medvetna om den skada som icke kvalitativa glas kan ge uppkomst till. Det var då vi bestämde oss. Vi skulle skapa solglasögon med riktigt bra solglas.

Unika solglas - anpassade för varje situation. Vi insåg vikten av att ha rätt glas beroende på aktivitet. Vilka aktiviteter uppskattar vi?Sammanfattningsvis kom vi fram till tre situationer då vi själva önskade ha olika karaktär på våra solglas;

1: Naturupplevelse, vandring/skidåkning

2: Storstadspuls, spatserande/fika i ett gathörn

3: Solsemester, bad/aktivitet

Vad kräver då dessa aktiviteter för solglas?

Vi kontaktade ett antal företag specialiserade på solglas och linser. Valet föll till sist på världens största tillverkare av sådana. Tillsammans tog vi fram tre olika glas som alla hade de viktiga grundfunktioner vi eftersökt; polarisering, anti- reflektion och anti-imma. För att funktionen skulle bli komplett och kunna bilda sin egna karaktär behövde vi såklart också en båge. Fokus för bågarna skulle vara design och kända för en god sådan är ju Italien. Samarbetet inleddes med ett gediget familjeföretag som hade möjlighet att tillverka glasögonbågar av god kvalitet och snygg design för hand. Efter ett gott intryck och ett varmt välkomnande vid produktionen var vi igång.

Image-Title column
Image-Title column
Image-Title column
Image-
Image-
Image-

Vårt varumärke skulle knyta an till Sverige och även diskret kunna pryda våra bågar. Då alla våra modeller fyller samma funktion, att skydda dina ögon, men är anpassade för olika användningsområden ville vi ha ett namn som gick att associera till detta. Vi är alla tre intresserade av natur och efter en fjällupplevelse upptäckte vi den lilla fågeln Ripa. Helt rätt! Det finns tre olika arter av Ripa och alla är anpassningsbara till den miljön de lever i. Det skulle också bli enkelt att associera våra bågar till respektive Ripa och hålla vårt sortiment tydligt och enkelt. Den lilla Ripan såg dessutom väldigt bra ut i profil vilket skulle passa perfekt.

Våra knutpunkter är Visby, Åre och Stockholm vilket vi vill associerar till våra modeller.

1: Den sportiga och kalla Fjällripan i Åre

2: Den välklädda och eleganta Dalripan i Stockholm

3:Den skönt lediga Ripan i Visby

Vilken Ripa är du?

Vi använder cookies för att kunna ge dig bästa möjliga användar- och shoppingupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. Acceptera

Jämför 0